Info

PRIJSINDICATIES

NB. Bij alle activiteiten geldt dat het “cursus op maat” is. En 2 personen noem ik al een groep. Als voormalig docent heb ik vaak geklaagd dat de groepen te groot waren om goed werk te kunnen leveren. Dat zal me nu niet meer gebeuren. Afhankelijk van wensen en vaardigheden bied ik begeleiding.

MULTIMEDIA
Te denken valt aan digitale fotografie (wat kun je allemaal met jouw toestel?), bewerking in PhotoShop (collages en posters bijv.), maken van presentaties in PowerPoint, opzet van een website of samenstellen van een boekje.
De kosten zijn afhankelijk van het te maken instructiemateriaal. Voor een “standaard”-verhaal moet je denken aan € 7,50 p.p.per les van ongeveer 2 uur. Mail om te weten wat ik onder standaardverhalen versta en wat de overige mogelijkheden zijn.
KLEI
Bij het werken met klei kunnen maximaal 8 personen tegelijk terecht. Een groepje van 4 kan beter uit de voeten en dat vind ik ook wel genoeg. In overleg is veel mogelijk qua techniek en onderwerp. Vanaf absolute beginners tot wat meer gevorderden.
Een workshop KLEI bestaat uit zo’n 2 à 3 uur, waarbij de techniek wordt uitgelegd en het werkstuk wordt gemaakt. Na droging en bakken zal dan nog een decoratie kunnen worden opgebracht. Daarvoor moet op ongeveer een uur worden gerekend. Deze twee activiteiten vormen samen één workshop.
Kosten incl. alle materialen, koffie/thee/fris en stoken van het werkstuk: € 22,50

Decoreren van biscuit tegeltjes (15 x 15 cm.) is een andere mogelijkheid. Met teken- en verftechnieken kunnen voorstellingen en teksten op tegeltjes worden gemaakt. Na afdekken met transparant glazuur en bakken hebt u een tegeltje zoals u ze kent van de bekende spreuk-tegels. Dit kost € 5,- + € 2,50 per tegeltje. Er kunnen nl. ook “tegeltableaus” worden gemaakt. Hierbij worden een aantal tegels gebruikt om gecombineerd één voorstelling te maken.

Het is ook mogelijk om een cursus samen te stellen. Minimaal 5 keer (ongeveer 2 uur per keer; uitloop tot zo’n 3 uur is mogelijk) en steeds te verlengen: € 10,- per keer (incl. materialen enz.) Voorbeelden.

VERF
Een workshop VERF bestaat ook uit twee sessies: na de eerste keer moet de verf drogen, voordat verdere bewerking mogelijk is. Na een basis met toevalstechnieken te hebben gecreëerd kan vervolgens met tekenen, verven, schuren, spuit- en airbrushwerk de voorstelling worden voltooid. Verder hoort het maken van een simpele houten lijst erbij. Je begint in elke geval met een opzet voor twee of drie werkstukken en mogelijk werk je ze allemaal uit. Klik hier voor voorbeelden
Incl. materialen en verzorging van de inwendige mens € 55,-
GLAS
Afhankelijk van de aanwezige vaardigheid: Uitleg over de basistechniek van snijden en breken – oefenen – compositie(s) samenstellen. Daarna moet het glas in de oven tot ongeveer 800 graden worden verwarmd en daarna heel rustig afkoelen. Dat vergt 2 dagen.  Tegenwoordig is dat door de HotPot simpeler en sneller. De HotPot is een soort oventje dat in een magnetron wordt heetgestookt. Binnen een half uur is de vereiste smelttemperatuur bereikt. Afkoelen moet iets kalmer gebeuren en vraagt toch al gauw een uur of meer. Een mooie manier om met deze techniek kennis te maken is het boeken van een workshop van een hele dag. Kosten € 20,-  inclusief materiaal. Twee keer een dagdeel of avond is ook mogelijk.    Voorbeelden.
Ook leuk: alleen maar een enkel sieraad maken en dat na afkoeling ophalen. € 10,- inclusief materiaal.
PUZZEL
De dierenpuzzel of een eigen idee (foto op multiplex plakken) Zagen met de figuurzaagmachine, gladschuren en verdere afwerking. € 15,-  inclusief materiaal. Voorbeelden.

Mail voor overleg over de mogelijkheden

Niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan eens op www.workshopsvinden.nl