eik gelderse roos Als je langs de kortste weg naar de poel loopt, kom je eerst door jonge aanplant. De vruchten van eik, gelderse roos en vlier beginnen te rijpen. vlier
akkerdistel Zo hier en daar groeit akkerdistel. De bloemhoofdjes zijn erg in trek bij veel insecten die nectar komen drinken. Maar ook op de stekelige bladeren kun je allerlei dieren zien. akkermunt Rondom de poel bloeit volop akkermunt. Pluk eens een blaadje, kneus het en ruik eraan. Bekend? Natuurlijk, het is munt, familie van de pepermunt.
In deze tijd van het jaar vliegen heel veel libellen rond. Zie je dat deze libel op een blaadje van de distel zit? Net als de sprinkhaan, helemaal rechts. libel libel sprinkhaan
bruine kikker heikikker gewone pad rugstreeppad
Om deze tijd van het jaar kun je overal jonge padjes en kikkertjes zien. Deze diertjes zijn op een hand gefotografeerd. Zo kun je zien hoe klein (of groot) ze zijn. En je kunt ook zien dat het niet gevaarlijk is om ze op te pakken. Zeker padden zijn wel giftig, maar daar heb je alleen last van als je ze wilt opeten. Het zijn allemaal beschermde dieren, die je geen kwaad mag doen. Voor je er een vastpakt, moet je je hand even nat maken. Dat is beter voor hun vel.
kleine watersalamander De watersalamandertjes zul je niet zien springen. Ze zitten weggekropen op vochtige plaatsjes. Al deze dieren vinden het niet fijn in een droge omgeving.  

Info-blad

download voorkant
hoge kwaliteit (958 kB)
lage kwaliteit (579 kB)

download achterkant
hoge kwaliteit (988 kB)
lage kwaliteit (591 kB)